Everything will be okay

In the end.

If it’s not okay,

It’s not the end.

begeleidingsvormen icoon

Begeleidingsvormen

Binnen de begeleidingskunde zijn er verschillende vormen van begeleiding. Wij bieden naast supervisie, coaching en leersupervisie ook intervisie en Moreel Beraad aan.

A

Supervisie

Supervisie is een individueel leerproces, waarbij wordt ingegaan op de persoonlijke leervragen. Dit gebeurt door te reflecteren op eigen werkervaringen om zo het zelflerend vermogen uit te breiden. Veel mensen volgen een supervisietraject omdat zij merken dat ze in het werkveld regelmatig aan lopen tegen inadequate patronen.

Tijdens een supervisie-traject wordt gekeken naar het reflecterend vermogen van de supervisant. Bij een goede beoordeling na 10 0f 12 bijeenkomsten krijgt de supervisant een erkend certificaat dat vrijstelling geeft voor het vak supervisie op een sociaal gerichte Hbo-opleiding. Supervisie wordt individueel gegeven of in kleine groepjes tot max. 4 personen.

A

Coaching

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze aanzet tot effectief gedrag. Hierbij kan de coach, LVSC geregistreerd, verschillende middelen inzetten die aansluiten bij de vraag van de coachee. Intervisie wordt gegeven aan groepen waarbij 6-9 personen de voorkeur heeft.

A

Intervisie

Intervisie is een georganiseerd gesprek tussen professionals. Onderwerp van gesprek is een door een van hen ingebrachte casus over het werk vergezeld door een intervisievraag. Het is een korte beschrijving van een situatie waarin de casusinbrenger zelf een actieve rol heeft en die hij ervaart als een puzzel. Met de intervisievraag wordt bepaald wat hij wil onderzoeken. Het doel van de bijeenkomst is om (in-)zicht te krijgen hoe in deze casus te handelen.

A

Leersupervisie

Leersupervisie is een vorm van supervisie bedoeld voor supervisoren in opleiding. Leersupervisie bestaat uit praktisch oefenen vanuit je eigen praktijk als supervisor in opleiding met als doel het vak supervisie eigen te maken. Wanneer je de opleiding tot supervisor gaat volgen dien je zowel in je eerste, als in het tweede jaar van de opleiding 15 bijeenkomsten leersupervisie te volgen bij een erkende leersupervisor om een registratie bij de LVSC te krijgen.

Indien u meer informatie wenst, neem dan vrijblijvend contact met ons op.